Driftshots

drift (de; v(m); mv.: driften)
1.stroming, beweging: op drift raken, in beweging komen; 2.hartstocht, passie; 3.opwelling van woede

shot (het; o; mv.: shots)
1.gefilmd fragment; 2.injectie (van drugs)

Zijn we vergeten hoe we moeten kijken? En lopen we niet vaak onoplettend aan zaken voorbij die op het eerste gezicht banaal of ordinair lijken, maar in werkelijkheid een zekere schoonheid in zich dragen?

Toegegeven, tijd is schaars en dus kostbaar. Vaak hollen we van hot naar her zonderde focus op ons doel of onze bestemming te willen verliezen. En toch loont rondkijken tijdens het onderweg zijn vaak de moeite. Zelfs de schijnbaar onveranderlijke zaken, zoals die ene boom, het huis op de hoek of het patroon van de straatstenen, zijn minder eenvormig dan we verwachten of veronderstellen. Alleen al de eindeloze variatie aan (soort, intensiteit en verdeling van) licht en dus kleur, zorgt voor eenconstante verandering in aanblik en sfeer.

Driftshots zijn een poging tot verbeelding van wat me bezighoudt. Bijna dagelijks probeerde ik een beeld uit mijn directe omgeving te isoleren en te benoemen. Een beeld dat me op een manier raakt of intrigeert. Driftshots gaan niet over technische perfectie, maar over sfeer. Ze zijn een opwelling, een injectie, een drang. Nagenoeg alle driftshots zijn genomen met een goedkope smartphone. De presentatie er van is doelbewust op polaroid- of snapshotformaat.

Geef je ogen voldoende de kost (look harder!) en laat je verwonderen door wat je nooit eerder (zo) had opgemerkt want schoonheid is perceptie.

With the project ‘Driftshots’ I aimed to capture little things and images we walk by every day but stopped noticing. Using funny captions, I hope to allow people to appreciate the art of everyday scenes or the beauty in the ugliness of reality in our society.

Jaar – Year: 2017
Afmetingen – Measurements: 20 x 20 cm
Materiaal – Material: 256 kleurendruk op 300g papier in zwarte houten kaders met glas – full color print on 300g paper in black wooden frames with glass front