Ogenbliksem

Na heel wat omzwervingen en jobs als wetenschappelijk onderzoeker, projectcoördinator en communicatiemedewerker bij verschillende organisaties ben ik eindelijk neergestreken in mijn favoriete biotoop. Een omgeving waar woord en beeld in symbiose leven en vorm en inhoud geven aan ideeën, concepten, campagnes, producten of projecten.

Of de vlag van ‘visual storytelling’ de lading volledig dekt weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik ongelooflijk graag bezig ben met de verbeelding van verhalen. Groot of klein nieuws, informerend of enthousiasmerend, digitaal of op papier. Van brainstorm tot baseline, van schetsontwerp tot huisstijl, van tone of voice tot call to action.

Tussen het grafisch ontwerpen, brainstormen en het ‘storytellen’ door ga ik heel graag te voet of met de bakfiets op zwier om plaatjes te schieten. Alleen al de gedachte aan het volgende vrije moment waarop ik zachtjes de voordeur achter me kan dichttrekken om er gewapend met camera en statief op uit te trekken doet me deugd. Het laat me toe om even de dagdagelijkse beslommeringen uit de gedachten te bannen en door mijn lens te speuren naar schone rust of rustige schoonheid. Een uit de hand gelopen hobby die resulteerde in het fotoboek Dwaallicht en in een schier eindeloze reeks beelden. Het beeldverslag van mijn tochtjes dichtbij of iets verder van huis kan je op Instagram (@leanderdepypere) volgen. De beeldverslagen van eerdere avonturen en andere film- of foto-experimenten kan je bekijken op mijn blogpagina.

Hopelijk tot snel voor de verbeelding van jouw verhaal!

Groetjes,

Leander Depypere aka Ogenbliksem